Qui som?

Figueres a Escena és el paraigües de les arts escèniques i musicals dintre del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Figueres. Des de la direcció dels tres equipaments escènics de gestió i/o propietat municipal – Teatre Municipal el Jardí, sala La Cate i Auditori Caputxins – es vetlla per oferir una programació amb propostes variades i de qualitat. A aquesta programació s’hi suma la impulsada per diferents entitats i empreses culturals figuerenques, que complementen una oferta que contribueix a seguir treballant perquè Figueres esdevingui una ciutat referent en arts escèniques a la comarca i al territori. En aquest projecte, a més a més, es vol donar molta visibilitat als professionals del territori sota la marca Talent KM.0. També entre setmana el Teatre Municipal el Jardí obre les seves portes per oferir espais de trobada, assaig i construcció a les companyies locals. 

Més enllà de l’exhibició, però, temporada rere temporada s’intenta anar un pas més enllà oferint activitats paral·leles als espectacles a fi d’oferir a l’espectador una experiència més enriquidora. Es vetlla perquè els espais escènics esdevinguin un nexe com a societat i un lloc de debat que forgi una identitat oberta i crítica de la població.

Els projectes educatius també són uns dels pals de paller gràcies al treball conjunt amb l’àrea d’Educació de l’Ajuntament i les entitats d’arts escèniques i musicals que ofereixen formació amb una varietat de propostes adreçades a centres educatius i usuaris externs.

I, sobretot, es busca l’accés a la cultura per a tothom (Accessibilitat / Apropa Cultura / Descomptes ).