Teatre El Jardí

El 1916 és va inaugurar l'edifici que actualment acull el Teatre Municipal El Jardí, dins d'un espai de la ciutat anomenat Horta d'En Gayolà, avui l'actual plaça Josep Pla.

Les primeres noticies que és tenen d'aquest local com a centre teatral són de 1916, any en què hi van actuar diferents companyies líriques alternant amb sessions de cinema, fins que als anys vint, El Jardí esdevé el centre de teatre més important de la ciutat, amb companyies que hi actuen llargues temporades.

A partir d'aquí en el Teatre El Jardí s'hi celebren moltes més sessions de cinema que de teatre, fins arribar als anys seixanta on l'activitat teatral pràcticament desapareix.

L'any 1983 i després de molts anys d'ús principalment com a cinema, l'edifici es comprat per l'Ajuntament de Figueres, però no és fins l'any 1987 en què es planteja la seva remodelació.

Fins el moment però, de l' inici de la seva reforma, el teatre ja va acollir una molt bona activitat teatral. El primer espectacle que s'hi va representar fou El cafè de la marina el dia 6 de maig de 1983, duran les Fires i Festes de la Santa Creu. Més tard vingueren Els Comediants, El Tricicle, Dagoll-Dagóm, Els Joglars, Vol-Ras,Taller de Teatre i molts d'altres que van omplir el teatre tot esperant la seva reforma.

En aquell moment el Teatre patia moltes mancances d' instal·lacions, maquinària escènica, i espais deteriorats com camerinos i altres dependencies. El Teatre tenia llavors una capacitat per a 1.500 espectadors i des de el primer moment ja es va decidir reduir-ho a 1000 localitats.

Finalment El Teatre Municipal El Jardí, va aixecar el nou taló l'abril de 1991 i fins avui s'hi han representat i s'hi seguiran representant desenes de peces teatrals i també s'ha gaudit i es seguirà gaudint de tota mena de concerts musicals i d'altres activitats del mon de les arts escèniques.

TEATRE MUNICIPAL EL JARDÍ

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top