ARRELS

ConArte Internacional - Projecte educatiu

Finalitzat
Desembre 2023 - juny 2024
divendres, 8 de març | 15:30 h
Compartir

CONARTE INTERNACIONAL presenta ARRELS, una nova producció col·lectiva amb la participació de l'alumnat dels grups d'extraescolars "Planters" de Figueres, que destaca la riquesa de la diversitat cultural.


CONARTE INTERNACIONAL, amb l'objectiu de fomentar l'expressió artística i la interconnexió entre alumnat de diferents centres educatius, presenta una nova producció col·lectiva protagonitzada per més d'un centenar de nens i nenes participants en les activitats extraescolars del projecte "Planters". Aquesta iniciativa, promoguda per l'Associació ConArte Internacional, donarà a conèixer la diversitat cultural mitjançant un espectacle de música i dansa estructurat per una sèrie de preguntes a les dones de les famílies de l’alumnat.

La presència de les arts fora de l'horari lectiu es converteix en un espai per potenciar i continuar amb el descobriment artístic dels nens, nenes i joves participants al projecte "Planters" de la ciutat de Figueres. Amb la intenció de crear vincles entre l’alumnat i les artistes, ConArte Internacional organitza grups d'activitats extraescolars d'orquestra de corda, conjunt d'ukeleles i de dansa on posa habitualment en valor la riquesa de la diversitat cultural que ens envolta.

El proper divendres 8 de març, l'alumnat d'extraescolars del projecte "Planters" de ConArte Internacional de Figueres presentarà Arrels, una mostra col·lectiva i interdisciplinària al Teatre El Jardí, a les 15h30. L'esdeveniment comptarà amb la participació com a públic dels estudiants de "Planters" dels centres educatius involucrats, les seves famílies i sempre amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i la col·laboració de Figueres a Escena.

Aquest espectacle, creat col·lectivament, serà una fusió de dansa i música en directe, sota la direcció artística de Georgina Avilés, Sabina Ayats, Maria Camats, Anna Carné i Meritxell Genís. La proposta artística reflecteix la dedicació setmanal dels nens i nenes de 9 a 14 anys, que han treballat a les aules un repertori que inclou peces de més de trenta cultures d'origen del seu alumnat.

L'espectacle, a més de ressaltar la riquesa cultural a través de la música, incorporarà coreografies que acompanyaran les interpretacions musicals en directe, oferint una experiència visual i dinàmica única. Amb aquesta producció, els grups d'extraescolar de ConArte mostraran la riquesa de la diversitat cultural de Figueres, transmetent una apreciació de les variades tradicions del món mitjançant un viatge sensorial de sons i moviments.

ConArte Internacional, entitat sense ànim de lucre amb una trajectòria de nou anys, destaca pel seu compromís amb la transformació social i la promoció de l'educació artística a les comarques gironines. Des de 2014, ha implementat amb èxit el projecte "Planters" en 22 escoles i instituts, arribant a més de 4.500 estudiants.

Divendres
08
mar
Per a més informació sobre l’entitat:
Gratuït
Finalitzat