MOMI MAIGA

Nio

Finalitzat
Gener - juny 2023
dissabte, 6 de maig | 19:00 h

Amb la col· laboració i participació de ConArte.

Compartir
“Nio” significa ànima en mandinkà, la llengua natal del jove músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga. Amb només 26 anys, és un virtuós de la kora (instrument d’origen africà) que destaca, a més, per la seva fluïdesa vocal i una sorprenent sensibilitat musical. Al costat de Carlos Montfort (violí i veu), Aleix Tobias (percussió) i Marçal Ayats (violoncel i veus), Nio esdevé màgia per a tots els sentits: un diàleg dinàmic i constant entre diferents cultures, Casamance, Mèxic i Catalunya, que es fonen en un mar de sons i ritmes transcontinentals.
 

L'actuació a Figueres serà encara més especial perquè hi col·laboren també els “Planters” de música que l’associació ConArte Internacional té a les escoles de primària figuerenques l'Amistat, Josep Pous i Pagès i Anicet de Pagès i Puig. Més de 120 nens i nenes d'entre 8 i 13 anys pujaran al final del concert a interpretar algun dels temes del repertori de Momi Maiga.

Prèviament a aquestes actuacions, l'alumnat del projecte “Planters” de ConArte, que vetlla per l’educació artística en horari lectiu, ha treballat la música de Maiga a les aules i ha participat en un taller impartit pel mateix músic i Núria Domènech. En ells han descobert instruments i cançons de tradició oral d'Àfrica Occidental amb l'objectiu de compartir, visibilitzar, conèixer i valorar les cultures africanes. En total s'han impartit nou tallers a uns 250 alumnes.

El músic senegalès Momi Maiga, virtuós de la kora, ens presenta el seu primer àlbum Nio, on combina jazz ètnic, flamenc i les sonoritats de les seves arrels. 
 
Interpretació: Momi Maiga (kora i veu), Carlos Montfort (violins i veus), Aleix Tobias (bateria i percussions) i Marçal Ayats (violoncel i veus)
Dissabte
06
mai
Des de
12 €
Finalitzat