DONES A ESCENA EN LA DANSA URBANA

Amb Marina Molina, Izaskun Ortega i Ruth Prim i Sofia Mae / Hop Festival

Finalitzat
Gener - juny 2023
diumenge, 19 de març | 18:00 h

Proposta inclosa en el marc de les activitats programades amb motiu del Dia Internacional de les Dones (8 de març).

Després de la funció hi haurà col·loqui amb les artistes.

Compartir
Propostes de dansa creades i interpretades per dones artistes referents en el panorama de la dansa urbana nacional, que hi mostraran el seu univers creatiu. Hi haurà un debat posterior amb les creadores sobre les dificultats i reptes que afronten les dones i identitats dissidents en el món de les danses urbanes.
 
Actuació i debat sobre el paper de les dones a l'escena de les danses urbanes.

 

MARINA MOLINA: TWO KINDS (Popping / 10min)

La peça tracta de mostrar la dualitat que forma a l’ésser humà: la part honesta i generosa i l’altre més egòlatra, mesquina i amagada. Two Kinds fa referència a les dues Marinas que interpreten la peça amb el llenguatge del Popping i petites pinzellades d’altres disciplines de danses urbanes. Com conviuen la teva part obscura i la teva part bondadosa? Amb quina part et sents més identificada? I si som les dues parts, i a la vegada cap?

Encara amb les seves inseguretats per estar començant a endinsar-se al món professional de la dansa, Marina acostuma a ser una artista decidida i ambiciosa, disposada a portar a port les seves idees. Un dels seus objectius principals és a partir del Popping, com a element principal, contagiar al màxim de persones possibles el seu amor pel món de la dansa i el procés creatiu. Marina balla des de ben petita, però ha decidit dedicar-se a la dansa de forma professional des de fa 2 anys. El seu espectacle Two Kinds va guanyar el Summer Dance Theatre Competition 2021, el que la va portar a ballar la peça a Amsterdam, a més de guanyar el “Showcase Of The Year” de l’esdeveniment “Street Star” d’Estocolm. A més, ha participat en diversos rodatges de marques molt conegudes i va representar el Popping a l’esdeveniment del 40 aniversari de les “Air Force Nike” a Barcelona.

 

IZASKUN ORTEGA: L·EV/AR·T (Locking / 15min)
(Llegit “elevarte”, travel a la inversa)

Es tracta d’un espectacle ple d’humor i diversió, que fa sentir a l’espectador un viatge a través de l’art de la dansa. L’artista va estudiar com a tripulant de cabina de passatgers, perquè l’apassiona viatjar, però un dia va haver d’escollir i va triar la dansa com a professió, ja que la dansa també li aporta qualsevol viatge en tots els sentits. L·EV/AR·T és una reflexió personal, és una demostració d’allò que genera a l’ésser humà el fet de viatjar, conèixer gent i altres cultures.

Nascuda a Barcelona, Izaskun Ortega va començar al món artístic als 4 anys, principalment al circ i seguidament al teatre. Als anys 90 va trobar la seva vertadera motivació i la seva forma d’expressió artística a la cultura Hip Hop, gràcies a la seva germana que va ser la seva font d’inspiració. En l’any 2008 va començar la seva formació a Espanya i sobretot a l’estranger, viatjant per Europa, Estats Units i Àsia. En l’any 2009 va començar a a participar en esdeveniments, tant a campionats coreogràfics com a les batalles d’improvisació. Està especialitzada en el Locking, Hip Hop i Litefeet. Actualment, imparteix classes a escoles reconegudes de Danses Urbanes per Europa o inclús Àsia. També és organitzadora d’esdeveniments com “Barcelona Funky Training” o “Lock is not a Joke”, entre altres.

 

RUTH PRIM I SOFIA MAE: EL PESO (Hip-hop / 15min)

El pes és el nom de la moneda. El pes, el pes a la Terra és la mesura de l’atracció que exerceix la massa de la Terra sobre un cos, és la força de la gravetat sobre els cossos. El pes, El peso del talento, és una pel·lícula. El pes. Què podries afegir-li al pes?

Ruth Prim i Sofia Mae són dues ballarines de dansa urbana amb mescla de disciplina contemporània, dues generacions unides en la dansa. Dues ballarines amb origen llatinoamericà, representen la cultura de la dansa a Espanya. Les dues són ballarines de la Companyia Roots, i comparteixen la dansa des de fa molts anys. Són professores, coreògrafes, ballarines i aporten el seu granet de sorra d’art en tots els projectes que porten a terme.

 

COL·LOQUI POST-FUNCIÓ (30min aprox)

El col·loqui post funció serà moderat per Sandra Jurado, ballarina de danses urbanes i directora del projecte Median T la Danza, que plantejarà un seguit de preguntes a les artistas per parlar de la situació de la dona en l’escena de les danses urbanes. S’establirà diàleg amb el públic també per tal d’oferir un col·loqui més interessant.

Median T la Danza (https://www.mediantladanza.org/es ) és un projecte socieducatiu a través del moviment i la creació artística col·lectiva.

 
Diumenge
19
mar
Des de
8 €
Finalitzat