SONOMA

La Veronal

Finalitzat
Setembre - desembre 2022
DURADA:  1 h 15 min
dissabte, 19 de novembre | 20:00 h

18 €, platea i llotges de platea. 15 €, primer pis. 12 €, segon pis.

Després de la funció, col·loqui amb la companyia.

Compartir
Sonoma és una paraula que no existeix. Tanmateix, conté les partícules del grec soma (“cos”) o del llatí sonum (“so”): cos del so o so del cos. Podria ser, com explica Marcos Morau, el so del cos que cau. O el crit de sentir-se viu, com el batec eixordador dels timbals de Calanda. 
 
Inspirat en Buñuel, Morau va crear el 2016 una peça per al Ballet de Lorraine titulada Le Surrealisme au service de la Révolution. A Sonoma, una ampliació d’aquella coreografia, preval el que és atàvic més que no pas el que és robòtic. Ha tornat l’ànima humana amb moviments i estètiques hipnòtiques que recorden velles cultures i rituals.
 
La Veronal expandeix l’univers surrealista de Buñuel amb una coreografia d’efectes hipnòtics que ha meravellat el públic i la crítica.
 
Premis de la Crítica d'Arts Escèniques 2020 a millor coreografia i millor espectacle nacional; Premi Butaca 2021 al millor muntatge de dansa; Premi Ciutat de Barcelona 2021 en la categoria d’arts escèniques per Sonoma i Opening Night.
 
Interpretació: Lorena Nogal, Marina Rodríguez, Sau-Ching Wong, Ariadna Montfort, Núria Navarra, Àngela Boix, Julia Cambra, Anna Hierro i Alba Barral | Idea i direcció artística: Marcos Morau Idioma: Francès amb sobretítols | Coproducció: Mercat de les Flors, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Tanz im August/ HAU Hebbel am Ufer, Grec 2020 Festival de Barcelona – Institut de Cultura Ajuntament de Barcelona, Oriente Occidente Dance Festival, Theater Freiburg, Centro de Cultura Contemporánea CondeDuque, Temporada Alta, Hessisches Staatsballett en el marc de Tanzplattform Rhein-Main, Sadler’s Wells | Amb la col·laboració Graner fàbrica de creació i Teatre L’Artesà. Projecte beneficiari del Projecte de cooperació transfronterer PYRENART, dins del marc del programa Interreg VA Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020 – Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) | Amb el suport: INAEM – Ministerio de Cultura y Deporte de España; ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Dissabte
19
nov
Des de
18 €
Finalitzat