EL LLOP: TERRA BAIXA

D'Àngel Guimerà, dirigida per Àngel Llàcer

Finalitzat
Setembre - desembre 2022
DURADA:  1 h 20 min
divendres, 25 de novembre | 20:00 h

18 €, platea i llotges de platea. 15 €, primer pis. 12 €, segon pis. 

Compartir

Un cop emesos els vuit capítols i havent transformat la companyia d'amateur a professional, Terra Baixa surt de Gira per Catalunya amb la complicitat de La Perla 29 

L'exitosa novetat a les nostres pantalles és El Llop, un programa d'entreteniment televisiu de TV3 que reivindica el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, posa de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història. 

El clàssic d'Àngel Guimerà en la nova versió del programa  El Llop de TV3 que ha dirigit Àngel Llàcer


A Terra Baixa, Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l'època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.


La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l'hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d'un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d'arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D'aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l'amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l'empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià.

Interpretació: Alexandra Olmo, Àlecs Guixà, Pep Carpena, Blanca Lasobras, Jordi Ferragut, Toni Aguilar, Tuni Salvadó, Roser Martínez, Alba Segarra, Marc Andreu, Daniel Masalles | Autoria: Àngel Guimerà | Direcció: Àngel Llàcer 

 
Divendres
25
nov
Des de
18 €
Finalitzat