SOLAR

Mos Maiorum

Finalitzat
Desembre 2023 - juny 2024
DURADA:  1 h 10 min
divendres, 10 de maig | 20:00 h

Lloc: Teatre Municipal el Jardí (escenari)

Important: Aquest espectacle utilitza llums estroboscòpiques, làser i efecte de fum.

Després de la funció, col·loqui amb la companyia.

Espectacle nominat als Premios Max 2024 per la categoria d''Autoria Revelació'

Compartir
A Sant Martí de Tous, un petit poble de 1.000 habitants, hi ha un projecte per construir 168 hectàrees de plaques fotovoltaiques en sòl agrari: centrals elèctriques de magnituds enormes canviaran per sempre la vida al municipi, miralls negres cablejats substituiran espigues de blat. Què cantaran els treballadors del camp, quan el camp sigui una central energètica?
 
Benvinguts a un ritual catàrtic en què testimonis reals ens parlaran sobre la crisi energètica i el model d’implementació de les energies renovables. Una àgora pública on escoltar veus diverses, cants atàvics i impactes electromagnètics.
 
El col·lectiu Mos Maiorum presenta un espectacle-ritual immersiu sobre la crisi energètica i el negoci de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en camps de cultiu de zones rurals.
 
Performers: Alba Valldaura, Martina Tresserra i Ireneu Tranis | Creació col·lectiva: Mos Maiorum | Direcció artística: Ireneu Tranis | Dramatúrgia: Ireneu Tranis i Alba Valldaura | Producció: Fira Mediterrània i Festival de Llegendes 


 
Activitats relacionades:

PROJECCIÓ PEL·LICULA ' PLANET OF THE HUMANS'.
8 de maig a les 20:30 h
Sala Toni Montal (La Cate)
Presentat per Michael Moore, "Planet of the Humans" llança un missatge a l'espectador que molts no s'atreveixen a promulgar: estem perdent la guerra contra el canvi climàtic perquè estem seguint els passos de líders que ens han portat pel camí adequat, venent el moviment ecològic als interessos empresarials dels Estats Units.
En col·laboració amb Cineclub Diòptria. Entrada gratuïta. Assegura la teva plaça aquí

TAULA RODONA 'ENERGIES RENOVABLES, FINS A QUIN PUNT?'
9 de maig a les 20 h
Auditori Capuxins
Taula rodona sobre la crisi energètica i el negoci de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en camps de cultiu de zones rurals. A càrrec de:
- Arnau Lagresa: secretari tècnic de la IAEDEN i tècnic de Sistemes d'Informació Geogràfica.
- Jaume Darné: enginyer de Telecomunicacions i integrant de l’Associació Stop Macro parc Eòlic marí de la Costa Brava Nord.
- Pere Guerra: enginyer, fundador de Enerside Energy S.L. i vicepresident de Pimec Girona.Moderat pel periodista Carles Pujol.
Entrada gratuïta. Assegura la teva plaça aquí

LLIBRES RECOMANATS
Del 6 a l'11 de maig
Biblioteca Fages de Climent
La Biblioteca Fages de Climent oferirà durant tota la setmana de la funció una secció de lectures recomanades amb temàtiques relacionades amb l’obra: crisi climàtica, energies renovables, etc.

Divendres
10
mai
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat